Navigation

SKUPNOST MLADIH DRUŽBENIH INOVATORJEV, KI NAMERE SPREMINJAJO V DEJANJA

Podpiramo vas pri izgradnji podjetij z družbenim učinkom, ki najdejo rešitve za najbolj pereče izzive današnjega časa. Igramo se, eksperimentiramo, sanjamo na veliko, trdo delamo, smo 100% usmerjeni v sočloveka ter radikalno sodelujemo. To dosegamo preko organizacije dogodkov in izvajanja delavnic, dvigovanja ozaveščenost o podjetništvu z družbenim učinkom, učenja potrebnih znanj za navigacijo od abstraktnih namer do uspešnih podjetij – mladim omogočamo dostop do mreže sovrstnikov in strokovnjakov ter izpostavljamo najboljše ekipe z nagrado, ki spodbuja projekte z družbenim učinkom – Social Impact Award.

ŠTIRI TOČKE DRUŽBENEGA UČINKA

Seveda je na koncu nagrada, vendar SIA ni le tekmovanje. Je veliko več. Je enoletni izobraževalni program podjetništva z družbenim učinkom namenjen mladim, ki povečuje ozaveščenost, podpira obetajoče podjetniške ideje ter ustvarja pozitiven učinek v lokalnih skupnostih.

  1. IZOBRAŽEVANJE: SIA pomaga sodelujočim razviti nove ideje s področja podjetništva z družbenim učinkom. V letu 2016 smo izvedli 183 delavnic za več kot 45.000 udeležencev v 58-ih mestih v več kot desetih državah. Z letom 2017 se nam je pridružilo še 8 novih držav, s čimer nadaljujemo s širino svojega dosega v evropskem in širšem prostoru.

  2. OZAVEŠČANJE: SIA pomaga pri razvoju podjetniških sposobnosti skozi inspiracijo direktnega izpostavljanja novim izzivom realnega sektorja. V letu 2016 je čez 500 ekip mladih razvilo ter razširilo svoje inovativne podjetniške ideje z družbenim učinkom. Naše pretekle evaluacije družbenih učinkov kažejo, da se 60% vseh prijavljenih projektov izvede do konca ter da 35% po zaključku ustvarja prihodke.

  3. PODPORA: Vsaka lokalna SIA ekipa podpira najboljše ekipe s finančnim vložkom in aktivno podporo skozi vse leto. V letu 2017 bomo inkubirali 150 najbolj obetavnih projektov in s SIA nagrado nagradili več kot 50 izmed njih – skupaj s semenskim kapitalom v skupni vrednosti več kot 100.000 EUR.

  4. SKUPNOST: SIA povezuje udeležence z mednarodno skupnostjo podjetnikov, sovrstnikov ter strokovnjakov. Strokovna žirija v vsaki državi oceni vse prijavljene ideje ter nanje poda svoje komentarje. Hkrati pa se vzpostavi javno glasovanje, ki je v letu 2016 skupno ustvarilo več kot 17.000 posameznih glasov ter s tem poslalo v inkubacijo 103 ekipe finalistov iz desetih držav, s čimer se je pokazala moč in aktivacijski potencial lokalnih skupnosti.

 

 

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close